34.9 C
Podgorica
19.07.2024.

Đurović: Mojkovac će uvijek zauzimati posebno mjesto u crnogorskoj istoriji

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je 7. januar Dan opštine Mojkovac uz želju da nova uprava da maksimalan doprinos da se grad vrati starim stazama uspjeha i prosperiteta za sve njegove građanke i građane.

Ona je uputila čestitku predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, odbornicima i svim građankama i građanima Mojkovca.

“U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije čestitam 7. januar, Dan opštine Mojkovac. Slava crnogorskog oružja mnogo puta se dokazala u našoj istoriji, pa tako i 7. januara 1916. godine na Mojkovcu, kada su junaci iz svih krajeva Crne Gore pokazali hrabrost, srčanost i odlučnost i pružili herojski otpor okupatorskim snagama na brdima iznad ovog grada. Mojkovac je dao veliki doprinos i pobjedi nad fažizmom u borbi za slobodu našeg naroda i, u tom smislu, uvijek će zauzimati posebno mjesto u istoriji Crne Gore. Slobodarstvo je bilo i ostalo temeljna i trajna vrijednost ovog grada u dolini rijeke Tare. U jednom vremenskom periodu Mojkovac je postao simbol napretka, ekonomskog i industrijskog razvoja sjevera Crne Gore, pa sam uvjerena da će nova uprava ovog grada dati maksimalan doprinos da se Mojkovac vrati starim stazama uspjeha i prosperiteta za sve njegove građanke i građane”, naglasila je Đurović u čestitki.

Kako je istakla, imajući u vidu brojne ljudske, prirodne i privredne potencijale ovog kraja, lokalna samouprava u saradnji sa državnom vlašću, mora stvoriti pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje investitora kako bi motivisali Mojkovčane, a posebno mlade ljude da ostaju na svojim ognjištima i tu grade svoje živote i karijere.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime