13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Đukanović: DPS i BS će biti ključni faktor u ostvarivanju ciljeva nove vlade

Crna Gora će u narednih nekoliko dana dobiti novu vladu koja će nastaviti da vodi Crnu Goru putem ekonomskog i demokratskog prosperiteta, poručio je lider DPS-a Milo Đukanović na završnoj konvenciji liste DPS-a i Bošnjačke stranke “Da, za Ulcinj i Crnu Goru”.

Đukanović je rekao da će te dvije stranke biti ključni faktor u ostvarivanju ovih ciljeva i dodao da se u nedjelju u Ulcinju nastavlja borba za građansku državu, multietničku demokratiju, evropsku perspektivu razvoja i ekonomski rast i razvoj Ulcinja i Crne Gore u cjelini.

Đukanović je dodao da nema ozbiljne dileme koja to politika koja nudi najbolje garancije za ostvarivanje tih vrijednosti.

“Ko je do 30. avgusta imao dileme da li postoji rezervna politička armija koja će uspješno zamijeniti DPS i povesti Crnu Goru naprijed još boljom dinamikom, danas više ne može imati nikakvu dilemu”, rekao je Đukanović uz opasku da se u razvoju Crne Gore u prethodnom periodu može govoriti o dva perioda – onom do i posle 30. avgusta 2020. godine.

“Do 30. avgusta je bio sačuvan mir, unaprijeđeni multietnički odnosi, povraćeno ekonomsko dostojanstvo, obnovljena nezavisnost, članstvo u NATO savezu, liderstvo u evropskim integracijama i dinamičan ekonomski razvoj. Drugi period došao nakon promjene vlasti.
Tada sepokazalo da promjene same po sebi ne smiju biti cilj te da nije svaka promjena dobra. Period od 30. avgusta je obilježilo frapantno neznanje u obavljanju državnih poslova i nedobronamjernost, odnosno neposvećenost crnogorskim državnim interesima”, rekao je Đukanović.

“Vodili su politiku u interesu drugih centara i drugih država a ne u interesu države u čijem interesu su morali djelovati”, kazao je lider DPS-a.

On je rekao da je Vlada srušena na način kako se to danas radi u savremenim evropskim demokratijama, kroz izglasavanje nepovjerenja u parlamentu i da će Crna Gora u narednih nekoliko dana dobiti novu vladu koja će nastaviti da vodi Crnu Goru putem ekonomskog i demokratskog prosperiteta.

“DPS i BS će biti ključni faktor u ostvarivanju tih ciljeva”, rekao je Đuaknović.

“DPS je radio kao državno odgovorna opozicija, i zajedno sa koalicionim partnerima, kao klub od 40 poslanika, i iz nezavidnije pozicije odbranili vrijednosti za koje su se borili. I bili nepremostiva barijera za aneksiju od strane velikosrpskog nacionalizma koji je nasrnuo na Crnu Goru. Crna Gora je pokazala da ne posustaje u odbrani svog građanskog identiteta”, naveo je Đukanović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime