32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Dragović: Vučić nije uticao na odluku PES-a da glasa za Rezoluciju o Jasenovcu

 

Poslanik i odbornik Pokreta Evropa Sad (PES) Darko Dragović tvrdi da na odluku tog pokreta da glasa za rezoluciju o Jasenovcu nije uticao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ima raznih stavova od vlastodržaca u regionu oko rezolucije, ali to nikako ne utiče na unutrašnje stvari u Crnoj Gori. Ne mislim da bi ponašanje Vučića moglo da utiče na političke događaje u Crnoj Gori, a tu konkretno mislim na odluku PES-a”, kazao je Dragović u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji-

Dragović smatra da rezolucija jeste izazvala buru, ali ne misli da će imati dalekosežnije posljedice po odnose sa Hrvatskom-

“Moramo sarađivati sa hravtskom. Ona je naš partner na putu ka Evropskoj uniji. U našem pokretu mi imamo člana koji se izjašnjava kao Hrvat”, ukazao je Dragović.

Ipak, dodao je da ga mnogo čudi stav predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića o rezoluciji o Jasenovcu.

“On je među prvima podržao rezoluciju o Srebrenici među prvima, da bi prije usvajanja rezolucije o Jasenovcu uslijedio totalni muk. Milatović se po tom pitanju nije medijski obraćao. To mi je bilo čudno, s obzirom da na ostala društevena i politička pitanja imao jasan stav”, tvrdi Dragović.

Nakon toga je, navodi Dragović, odmah nakon usvajanja rezolucije o jasenovcu u Skupštini, uslijedio politički napad na PES od strane Milatovića.

“To je jako čudno iz političkog ugla, jer se on nije obazirao na sadržinu rezolucije prije nego što je ista donijeta. Ja tvrdim da rezolucija o Jasenovcu ne može donijeti štete Crnoj Gori, kao što o Milatović predstavlja”, zaključio je Dragović.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime