15.9 C
Podgorica
28.05.2024.

Dragaš: Nekad je bio Milo Britva, a danas je samo blijeda sjenka

Član Predsjedništva Pokreta Evropa Sad (PES) Tihomir Dragaš kazao je da je nekadašnji predsjednik države i DPS-a Milo Đukanović, u danas objavljenom intervjuu na Drugačijoj radio vezi bio samo blijeda kopija nekadašnjeg “Mila britve”. Konstatovao je da se Đukanović “potpuno izgubio” i da nastavlja da “srlja dublje”.

“Ubjeđivao je sve nas da je normalno da mu zbog velikog ugleda sama banka bude žirant za kredit za prvi legalni milion. Godinama je objašnjavao da nema ništa inkrimišuće kada je bratu omogućio da kroz aferu Limenka naplati od države 10 miliona eura. Objašnjavao nam je brojne afere – počev od S.Č., preko Telekoma, KAP-a, Željezare i svih uništenih privrednih subjekata tokom vremena tranzicije pa sve do Pandora papira i u svim tim akrobatskim i gimnastičkim performansama izgledao je samouvjereno”, naveo je Dragaš.

Kaže da je danas Milo Đukanović, na “Drugačijoj radio vezi” bio samo blijeda sjenka nekadašnjeg Mila britve.

“Jedva prepoznatljiv, umoran, usporen i maliciozan dok nevješto mijenja teze. Čak je skinuo sat, onaj vrijednosti od preko million eura, stiska ga i žulja, otkucava trenutke, simbolizuje prolaznost nakon pada sa trona, a mislio je da nikad neće pasti. Iako je imao manir da nas ubjeđuje u potpuno nerealne stvari, danas zvuči neubjedljivo, komična objašnjenja prate isprazni pokreti rukama i na kraju nameće se jedini zaključak – potpuno se izgubio, sad već po inerciji nastavlja da vuče loše poteze i srlja sve dublje”, istakao je Dragaš.

Kaže da su odlazak na sahranu nezvaničnog šefa crnogorskog podzemlja sa crne liste SAD, potpisivanje peticije za puštanje na slobodu Milivoja Katnića, koji je uhapšen pod optužbom za stvaranje kriminalne organizacije, otvoreni napadi na SDT Vladimira Novovića su samo neki od loših poteza.

Ukazao je i na brojne agente ANB-a, policije i sudstva, koji su, kako tvrdi, vrlo bliske ovim pojedincima i DPS-u.

“Dugačak je spisak, svi znamo da se na ovome neće završiti, jer tužilaštvo odvažno radi svoj posao. Jasno je da se obruč sve više steže, da panika i strah sve više uzimaju maha u kriminalnoj hobotnici koju je stvorio bivši režim. Zbog tog straha ko je sljedeći otpočela je agresivna kampanja Mila Đukanovića, drugih DPS funkcionera, djela medija, raznih organizacija bliskih bivšem režimu, protiv tužilaštva, a glavna meta je niko drugi do SDT Vladimir Novović. Ova država će stati u zaštitu VDT-u i SDT-u ukoliko bude potrebno, u to nema sumnje”, naveo je Đukanović.

Tvrdi da je, ne tako davno, 15. septembra 2022 godine, Đukanović u intervjuu za Radio Slobodna Evropa kazao jednu veliku istinu, odgovarajući na pitanje o tome da li država može da se izbori sa organizovanim kriminalom: “Apsolutno vjerujem. Nemojte da se bilo ko zanosi jer je država uvijek jača od bilo kog kriminala”.

“Apsolutno jeste tačno da država ima snage da se izbori sa svakom vrstom kriminala i to tužilaštvo jasno demonstrira, a Vlada na čijem čelu je Milojko Spajić će uraditi aspolutno sve da ojača ljudske i infrastrukturne kapacitete VDT-a i SDT-a, kako bi ova borba bila što jača, temeljnija i sveobuhvatnija. Nema dileme, država će se obračunati sa svim kriminalnim grupama sa svima koji su pokušali da ukradu ovu državu od njenih građana i pokušali stvoriti privatnu državu”, zaključio je Dragaš.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime