27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

DPS: Nadležni organi da reaguju; URA: Snimak loša montaža

Iz Građanskog pokret URA kazali su da je audio snimak koji kruži internetom, a u kojem se navodno koalicija “Za novi početak“ u Ulcinju optužuje da kupuje glasova, loša montaža onih koji u Ulcinju sigurno gube dugogodišnju vlast u toj opštini, dok su iz OO DPS Ulcinj poručili da se radi o sramnoj kupovini glasova i da su potvrđeni njihovi navodi da se pokušava izborni inženjering, prenosi RTCG.

Na društvenim mrežama objavljen je audio snimak na kome se čuje razgovor o navodnoj kupovini glasova u Ulcinju. Akteri su, kako je objavljeno, lider URA i mandatar za sastav manjinske vlade Dritan Abazović, nosilac liste koalicije “Za novi početak” Omer Bajraktari i predsjednik Demokratske partije Fatmir Đeka.

Po tvrdnji iz OO DPS Ulcinj, snimak koji se danas pojavio na društvenim mrežama, i koji su objavili pojedini mediji, “potvrda je svega onoga što smo govorili prethodnih dana o pokušajima izbornog inženjeringa u Ulcinju”.

“Ovaj snimak ujedno jasno pokazuje ko je u pravu kada je u pitanju kupovina glasova i ko se u Ulcinju bavi nečasnim radnjama i prljavom kampanjom, a ko vodi kampanju fer i pošteno. Pozivamo nadležne državne organe da ispitaju navode iz snimka i da preduzmu potrebne radnje a onima koji se bave ovim nečasnim radnjama poručujemo da bi trebalo da ih je sramota i da im je sve uzaludno jer će im Ulcinj ponoviti ono što im je već saopštio, a to je da su u Ulcinju bili i ostaće opozicija”, kazali su iz DPS-a.

U komentaru iz Građanskog pokreta URA, istakli su da djelovi razgovora koji su istrgnuti iz konteksta i predstavaljaju lošu montažu imaju za cilj da prikažu navodnu kupovinu glasova koja ne postoji.

“Pokušaj da se različiti razgovori montiraju u jedan snimak imaju elemente krivičnog djela i to bi autore ovog snimka trebalo da zabrine. Pozivamo nadležne organe da obave svoj dio posla i utvrde činjenično stanje”, naglašeno je u saopštenju iz URA.

Ponovljeno glasanje na jednom biračkom mjestu u Ulcinju biće održano u sijedu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime