27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

DEMOS: Potreban ozbiljan dogovor svih kojima je stalo do interesa zemlje

“Crnoj Gori je neophodno uspostavljanje dijaloga, najprije u parlamentarnoj većini koja je dobila povjerenje građana na izborima, a zatim u širem političkom spektru”, saopštili su iz Demosa.

Potpredsjednica te stranke Ksenija Milović poručila je da je, dok traje status kvo sa odlazećom i “nedolazećom” vladom, a sve na direktnu štetu Crne Gore, posljednji trenutak za pronalaženje ozbiljne alternative.

Zbog trajanja statusa kvo na štetu građana, i to u vrlo teškim i riskantnim međunarodnim uslovima, neophodno je pokušati dijalog najprije u parlamentarnoj većini koja je dobila povjerenje građana 30. avgusta” saopštila je Milović.

Ona je dodala da ukoliko tome postoje javni otpori u samoj većini, onda treba pokušati razgovor u širem političkom spektru kako bi se odgovornim odnosom svih aktera došlo do legitimnog rješenja, koje bi zaustavilo nedorasle političke igre i nastavak opasnih podjela.

“Takvo rješenje bi dijelom zamrzlo političke razlike, postiglo makar minimum jedinstva zemlje, a time i poboljšanje njenog međunarodnog kredibiliteta, a sve kao prelazni oblik ka pripremljenim i regularnim političkim izborima kroz neko vrijeme. Ukoliko taj scenario zrelosti zemlje nije moguć, treba organizovati izbore, makar oni, kako je navela, donosili nove društvene potrese i nestabilnost”, navela je Milović.

Ona je dodala da je neophodan uslov za eventualno pokazivanje zrelosti crnogorske političke scene napuštanje dominantne politike stranaka u kojoj je parcijalni interes kamufliran demagoško-patetičnim retorikama ispred državnog interesa.

Milović je istakla da je neophodno zaustaviti opsesivne lične promocije, koje dodatno proizvode konfuzije i sliku neozbiljnosti zemlje.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime