37.8 C
Podgorica
14.07.2024.

Đeljošaj: Interes države je da Sveti Stefan bude otvoren

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kazao je da izražava puno razumijevanje i dijeli nastojanje da grad hotel Sveti Stefan bude valorizovan u punom kapacitetu. Đeljošaj je kazao i da je interes države da Sveti Stefan bude otvoren.

“U vezi sa ponovljenim zahtjevom mještana Pržna i Svetog Stefana o raskidu ugovora sa kompanijom „Adriatic properties“ a koji se odnosi na zakup Svetog Stefana u ime Ministarstva ekonomskog razvoja i svoje lično izražavam puno razumijevanje i dijelim nastojanje da grad hotel Sveti Stefan bude valorizovan u punom kapacitetu”, naveo je Đeljošaj.

Uvjeren da sadašnja situacija ne ide na ruku ni jednoj strani, kako je naveo, još jednom je pozvao zakupca „Adriatic properties“ da “poštuje odredbe ugovora i shodno istom otvori Sveti Stefan”.

Prema njegovim riječima, u suprotnom će Vlada, tj. resorno Ministarstvo, preduzeti sve zakonom predviđene mogućnosti da zaštiti interes države Crne Gore – a interes je, dodaje, da Sveti Stefan bude otvoren.

“Dakle, 44. Vlada koja je naslijedila ovo kao neriješeno pitanje iz minulog perioda, ima i želju i kapacitet da obezbijedi poštovanje ugovora, ali neće i ne može prihvatiti ništa mimo onoga što je predviđeno zakonima Crne Gore. U tom smislu, još jednom uz puno razumijevanje zahtjeva mještana, pozivamo na poštovanje odredbi ugovora o zakupu uz podrazumijevajuće poštovanje pozitivnih zakonskih propisa”, zaključio je on.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime