27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Danas kontrola optužnice u slučaju “Plantaže”

U Podgoričkom Višem sudu za danas  je zakazana kontrola optužnice u slučaju “Plantaže”.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je predalo početkom marta optužnicu Specijalnom odjeljenju Višeg suda u Podgorici, protiv šest bivših rukovodilaca u “Plantažama” koji se terete za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Optužnica je podignuta protiv Veselina Vukotića, Đorđija Rajkovića, Seada Šahmana, Duška Perovića, Boža Mihailovića i Verice Maraš.

Oni se sumnjiče da su od 24. decembra 2019. do 23. aprila 2020. godine u Podgorici, kao odgovorna lica u oštećenom privrednom društvu “13. jul – Plantaže” AD, zloupotrijebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nijesu vršili svoju dužnost, pa su tako pribavili privrednom društvu “OMP-Engineering” DOO protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od četrdeset hiljada eura, a oštećenom nanijeli imovinsku štetu.

Specijalno državno tužilaštvo je avgusta 2022. proširio istragu tokom koje je uhapšena bivša izvršna direktorica Verica Maraš zbog sumnje da je “Plantažama” napravila štetu od oko pet miliona eura.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime