11.9 C
Podgorica
24.02.2024.

Damjanović u dvodnevnoj posjeti Mađarskoj

Ministar finansija Aleksandar Damjanović u dvodnevnoj je posjeti Budimpešti, gdje će sa ministrima spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom i ekonomskog razvoja Martonom Nađom govoriti o finansiranju projekata u saobraćajnoj infrastrukturi, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

“Sa posebnim akcentom na željezničku infrastrukturu, odnosno rekonstrukciju pružne linije Bar-Beograd, sa mogućim nastavkom do Budimpešte, u cilju pune valorizacije potencijala Luke Bar, kao i dalja izgradnja autoputa koji bi podrazumijevao punu valorizaciju koridora Bar-Beograd-Budimpešta”, saopšeno je iz Vlade.

Dodaju da će Damjanović sa predstavnicima mađarske Vlade nastaviti razgovore započete u julu, prilikom posjete ministra Sijarta Crnoj Gori, tokom koje je zajednički ocijenjeno da je neophodno jačati ekonomske veze dvije države i efikasnije koristiti postojeće potencijale u oblasti bankarstva i sektora telekomunikacija.

“Posjeta ministra Damjanovića Budimpešti ima za cilj da doprinese  i podsticaju intenzivnije saradnje crnogorskih i mađarskih privrednika, pa će u tom pravcu biti dogovorene međusobne posjete privrednih delegacija Mađarske i Crne Gore”, zaključeno je u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime