13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

COK: Novi stipendijski ugovor Mariji Vuković

Crnogorska rekorderka u skoku u vis Marija Vuković i u narednom olimpijskom ciklusu biće stipendista Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Ugovor o stipendiranju potpisali su Vuković, predsjednik COK-a Dušana Simonovića i generalni sekretar Atletskog saveza Milan Madžgalj.

Vuković će mjesećnu stipendiju od 1.400 dolara primati do Olimpijskih igara u Parizu.

Najavljeno je da će COK stipendirati osam sportista u individualnim sportovima.

Simonović je, nakon potpisivanja ugovora, kazao da COK nastavlja sa stipendiranjem i podrškom Vuković i svim sportistima kandidatima za Pariz.

On je istakao da su stipendije ranije obezbijedili preko olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komieta.

– Trudimo se da u najskorije vrijeme počnemo sa isplatom tih stipendija. Vuković nas nije iznenadila, imamo sa njom dobru saradnju desetak godina. Iskreno vjerujemo da će nas u periodu pred nama obradovati medaljom sa nekog od najvećih takmiočenja. Ustalila se na sjajnim visinama, vjerujem da se tu može napraviti još korak naprijed. Volio bih da zablista na Olimpijskim igram u Parizu. Bila bi to kruna njene karijere i našeg zajedničkog rada – rekao je Simonović.

On je naglasio da stipendija iznosi 1.400 USD mjesečno i da je to iznos koji zaslužuje.

– Ona dobija najveću stipendiju, jer ima i najbolje rezultate u pojedinačnoj konkurenciji. Mi ćemo ispoštovati i ostale sportiste sa stipendijama, imamo osam olimpijskih kandidata. Stipendije se kreću od 600 do 1.400 dolara za sportiste u individualnim sportovima – rekao je Simonović.

Prema njegovim riječima, COK će se potruditi da u saradnji sa Rukometnim i Vaterpolo plivačlkom savezu obezbijedi stipendije i u kolektivnim sportovima.

Vuković je podsjetila da je COK uvijek bio uz nju, podržavao je i kada nije išlo kako treba.

– Drago mi je što smo nastavili saradnju, a srećna sam u tokiju opravdala podršku i vratila se u vrh. Drago mi je što sam nastavila u istom ritmu, nadam se da ćemo do Pariza zajedničkim snagama, voljom i željom, doći do još boljih rezultata i krunisati ciklus lijepim odličjem. Podrška mi puno znači, pogotovo što predsjednik Dušan Simonović, nikada nije odustajao i uvijek je bio uz me. Drago mi je što sam opravdala to povjrenje. Nadam se da ću to i budućnosti opravdati i da će biti još bolji rezultati – kazala je Vuković.

Ona je istakla da su njene želje i ambicije velike.

– Ustalila sam se na visini od 195 centimetara, to je lijep osjećaj. Cilj je da pređem granicu od dva metra, a vidjećemo da li će biti dovoljno za medalju. Očekivanja od Svjetskog prvenstva bila su velika. Prije svega i sama sam očekivala viuše, jer je sezona krenula kako treba. Nije bila medalja, ali je četrvrto mjesto ozbiljan rezultat. Vjerujem da će na nekom narednom takmičenju biti stepenik više – dodala je crnogorska atletičarka.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime