27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Članovi Izborne komisije usvojili konačne rezultate izbora u Podgorici!

Članovi Izborne komisije (IK) Glavnog grada iz redova buduće vlasti, usvojili su na današnjoj sjednici tog tijela konačne rezultate izbora u Podgorici.

Odluka je donešena nakon što je predsjednik Izborne komisije Veselin Vukčević rekao da zaključuje sjednicu jer članovi neće da se izjasne o prigovorima koji su bili na njenom dnevnom redu. On je nakon toga napustio sjednicu sa članovima iz redova Demokratske partije socijalista.

Članovi iz redova buduće vlasti su nastavili sjednicu i za predsjedavajućeg odredili najstarijeg člana Radosava Jokića, nakon čega su dopunili dnevni red i utvrdili konačne rezultate.

Vukčević je i na današnjoj sjednici tvrdio da IK ne može proglasiti rezultate, pošto se Ustavni sud, kao krajnja istanca u izbornim sporovima, nije izjasnio o žalbama jer nema kvorum za rad.

“Predsjednik Izborne komisije nije prihvatio da se saglasno članu 13 Poslovnika (o radu IK-a) izjasnimo o dnevnom redu. Iz tih razloga će Komisija nastaviti rad. Odredićemo najstarijeg člana, da nastavi rad. Radosav Jokić (Demokratski front) će biti predsjedavajući”, rekao je sekretar IK-a Vladimir Vujović (Demokrate).

Nakon usvajanja konačnih rezultata, on je saopštio da je stručna služba IK-a u obavezi da obezbijedi ovjeru tih akata, kako bi se dostavili Službenom listu.

Za utvrđivanje rezultata glasalo je sedam članova iz redova pobjednika (Jokić, Nikola Terzić, Janko Odović, Irena Đorem, Željko Vujotić, Marko Mihailović i Dragan Prelević). Oni su glasali i za odbacivanje prigovora koji su bili na dnevnom redu sjednice.

Članovima IK-a je dostavljeno i upustvo Državne izborne komisije (DIK) po pitanju proglašenja konačnih rezultata izbora.

Na sastanku o formiranju nove vlasti u Podgorici bili su predstavnici pokreta Evropa sad, liste “Za budućnost Podgorice”, te liste “Idemo ljudi” i liste “Može Podgorica, Ovo je naš grad”. Usaglasili su se da preduzmu sve pravne radnje da bi rezultati izbora bili finalno proglašeni.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime