22.6 C
Podgorica
16.06.2024.

Čestitka Bečića: Na Božić da učvrstimo međusobno razumijevanje i multietnički sklad

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, Aleksa Bečić čestitao je Božić nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlešaju i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti. Istakao je da je današnji dan prilika da se osvrnemo na našu posvećenost vrijednostima saosjećanja, sloge i bratstva i učvrstimo međusobno razumijevanje, multietnički i multikonfesionalni sklad, koje Crna Gora baštini kao svoje najveće vrijednosti.

“Osnaženi božićnim duhom mira, sa ogromnom radošću se prisjećamo plemenitih misli Isusa Hrista, oličenja požrtvovanosti i spokoja, kojima su inspirisani mnogi ljudi širom svijeta. Neka njegove misli nastave da nam trasiraju put u izgradnji pravednog i inkluzivnog društva. U ova prva dva mjeseca mandata, zajedno sa ostalima, krenuli smo putem obilježenim zalaganjem i usmjerenim ka boljitku našeg stanovništva i namjeravamo da nastavimo putem međusobnog povjerenja i uzajamnog uvažavanja”, navodi se u čestitki.

Činjenica je, dodaje Bečić, da budućnost naše djece oblikuju vrijednosti našeg društva.

“Praznični dani, plima radosti, su prilika da krenemo da djelujemo u skladu sa tim vrijednostima, koje su utkane u srž našeg naroda. Biti odgovoran znači imati u srcu svoje, ali i blagostanje ostalih, jer nas povezuje ista nit. Samo naša nesebična briga prema ostalima i naša spremnost da radimo za opšte dobro će doprinijeti stvaranju jedinstva i prosperitetne zemlje.”

Poručuje i da treba da razmislimo o tome kako da djelujemo u duhu praznika ne samo ovog, već i svakog drugog dana.

“Neka vaši domovi budu ispunjeni porodičnom radošću, zdravljem, ljubavlju, mirom i toplinom tradicija. Uz iskrene želje da ostanete privrženi kardinalnim principima hrišćanstva, a to su vjera, milosrđe i pomirenje, od srca vam želim srećan Božić”, zaključuje Bečić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime