22.9 C
Podgorica
28.05.2023.

Ćeman poziva dijasporu da u drugom krugu podrži Jakova Milatovića

Više je naše braće i sestara, rođaka, kumova i prijatelja pošlo u bijeli svijet za vrijeme radnog staža Demokratske partije socijalista (DPS) nego za sve godine prije toga. Rijetki ste pošli što vam je bilo bolje u Crnoj Gori, poručio je u obraćanju dijaspori Albin Ćeman, potpredsjednik Demokratske Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore.

On je dijasporu pozvao da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasa za kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

“Glasajte za sebe, glasajte za svoje najmiljije. Glasajte za svoju Crnu Goru i za državu koja može u dogledno vrijeme da zaliči na onu u kojoj se sada nalazite. Glasajte za Crnu Goru u koju ćete poželjeti da se vratite, a ne za Crnu Goru čiji vas se predsjednici sjete samo kad su im potrebni vaši glasovi da sačuvate njega i njegove još malo na vlasti”, kaže Ćeman.

Navodi da je u razdoblju DPS vladavine, čast rijetkim svijetlim trenucima, Crna Gora preživjela strahote i golgotu.

“Od prelijepe i perspektivne zemlje, u kojoj su nicale fabrike i otvarala se radna mjesta, postala je faktor nestabilnosti, država bez institucija, u kojoj niču kriminalni klanovi i otvaraju se kockarnice i prazni frižideri”, naveo je.

Kaže da je su ljudi odlazili iz svoje rodne grude, samo je on ostajao i bogatio se.

“Dok su se vama ognjišta u Crnoj Gori gasila, samo se njegova familija širila i kupovala banke, jahte, stanove, vjetrenjače, hidroelektrane. Životi i mladost svih nas su prolazili, gledajući iste ljude na političkoj sceni Crne Gore, na čelu sa njim, koji nisu ama baš ništa uradili, da sačuvaju naš najvažniji resurs, a to su ljudi. To ste vi, draga dijasporo”, dodao je.

Ćeman dodaje i zna da oni sada žive u demokratski razvijenjm zemljama.

“Da ste svojim poštenim odnosom i radom, učestvovali u razvoju tih društava. Takođe znam i za vašu privrženost svom ognjištu i kućnom pragu – državi Crnoj Gori. Zato vas pozivam da 2. aprila, podržite mladost, podržite znanje i demokratske promjene u Crnoj Gori. Da podržite građanskog kandidata za predsjednika Crne Gore”, zaključio je Ćeman.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime