19.1 C
Podgorica
24.03.2023.

Ćalović Marković: Dobićemo partijski Ustavni sud

Imenovanje kandidata za sudije Ustavnog suda pokazao je da se i u toj instituciji pozicije dijele po dubini što je loše i porazno, kazala je gostujući u emisiji Reflektor na Televiziji Vijesti izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković.

Dobićemo partijski Ustavni sud, gdje su se partije dogovorile oko toga ko su njima prihvatljivi kandidati za sudije. To je nešto što je evidentno. Pokušava se doći do neke matematike koja će obezbijediti da aktuelna vlast ili DPS sa partnerima ima većinu u Ustavnom sudu. Svima je očigledno da je malo bilo diskusije o sadržaju onoga što ti kandidati planiraju da urade u smislu unapređenja Ustavnog suda”, kazala je Ćalović Marković.

Ona je podsjetila da je svaki kandidat odgovarao na pitanje koje je nacije.

I to je dovoljno građanima pokazalo da se i u Ustavnom sudu dijele pozicije po dubini i mislim da je to loše. Loše je što među kandidatima koji nisu predloženi, jer nisu bili dovoljno politički podobni, ostalo nekih ljudi koji su kvalitetom zasluživali da dođu u tu instituciju“.

Ćalović Marković je istakla da su političke partije monopolizovale proces izbora sudija Ustavnog suda i da se sve svelo na kraju na nacionalno i partijsko prebrojavanje.

Poslije dvije haotične godine nakon promjene ne vjerujem da su se dogovorili dok ne vidimo da se to zaista i desilo. Dugo je do sjednice Skupštine, a i ranije se dešavalo da se oko nečega dogovore pa ne bi bili iznenađenje da se nešto u međuvremenu desi“, istakla je Ćalović Marković.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime