16 C
Podgorica
24.09.2023.

Bulatović i Tičić: Bahato i neprofesionalno ponašanje Begovića

Odluka koju je potpisao vršilac dužnosti direktora Marko Begović ne sadrži gotovo nijedan iznos koji je Komisija za raspodjelu sredstava sportskim savezima zvanično predala Upravi za sport i mlade, saopštili su njeni članovi Anđela Bulatović i Milan Tičić.

Proslavljeni crnogorski sportisti naglasili su da je to posebno problematično imajući u vidu da je Komisija, shodno Zakonu o sportu i Pravilniku za raspodjelu sredstava sportskim organizacijama, jedino nadležno tijelo za procjenu programa i utvrđivanje visine sredstava za sufinansiranje sportskih organizacija.

“Postavlja se pitanje zakonitosti takvog postupanja v.d. direktora. Izmanipulisani smo jer nam je saopšteno da za raspodjelu sredstva sportskim organizacijama imaju, kao Komisija, oko tri miliona EUR, da bi Begović, nakon predatog izvještaja Komisije, protivno svim procedurama, samostalno iskorigovao iznose i opredijelio sportskim organizacijama znatno veću sumu od navedene, a da o tome nije obavijestio članove Komisije”, piše u saopštenju.

Bulatović i Tičić navode da, po Zakonu, Uprava donosi odluku, ali nigdje ne piše i da starješina tog organa ima pravo korigovanja tog izvještaja.

“Navedeno postupanje dodatno je zbunjujuće imajući u vidu da v.d. direktora nije nigdje naveo primjedbe na dostavljeni izvještaj Komisije, nego se čak na isti i pozvao u svojoj Odluci a suprotno njemu odredio iznose”, piše u saopštenju.

Bulatović i Tičić navode da su kao vrhunski sportisti željeli da svojim radom u Komisiji daju doprinos jednom od ključnih zadataka države – finansiranju sportskih organizacija.

“Naišli smo na bahato i neprofesionalno ponašanje Begovića koji je pokazao da ne poštuje zakonske procedure, a prije svega ne poštuje rad i trud članova Komisije. Željeli smo javnost da upoznamo da smo obmanuti, prvo za iznos koji raspodjeljujemo sportskim organizacijama, a drugo, što skoro nijedan naš predlog za sufinansiranje nije uvažen”, navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da je time u potpunosti obesmišljen rad Komisije i propisana zakonska procedura za raspodjelu sredstava sportskim organizacijama.

“Imajući u vidu da smo se pažljivo trudili da, u skladu sa propisanim kriterijumima, odradimo posao na najkorektniji mogući način vodeći se principom objektivnosti”, piše u zajedničkom saopštenju Bulatović i Tičića.

Tičić i Bulatović sa vaterpolo i rukometnom reprezentacijom osvajali su zlatne evropske medalje.

Bulatović ima i olimpijsko srebro i trofej Lige šampiona u dresu Budućnosti.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime