10 C
Podgorica
26.02.2024.

Budva: Zbog krađa i razbojništva odgovaraće šest osoba

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su u kratkom roku, a preduzimajući intenzivne aktivnosti iz svoje nadleznosti, rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su saopštili iz policije, u Starom gradu u Budvi su u noći između 17. i 18. januara obijena dva maloprodajna objekta iz kojih je otuđen nakit i novac.

“U cilju rasvjetljavanja ovih događaja pripadnici budvanske policije su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovali tri lica za koja se sumnja da su izvršioci dva krivična djela teška krađa. Riječ je o E.D. (18) i dva maloljetna lica stara 15 i 17 godina”, poručuju u saopštenju.

Osim toga, 10. februara je, kako navode, jedno lice iz Budve prijavilo policiji da su u noći između 9. i 10. februara iz jednog objekta u izgradnji u naselju Boreti u tom gradu, nepoznata lica upotrebom podesnog predmeta otuđila veću količinu bakarnih cijevi i kablova.

Policija je, ističu iz policije, radeći na rasvjetljavanju događaja došla do sumnje da su izvršioci ovoga djela, koje je tužilac kvalifikovao kao krivično djelo krađa, S.K. (19), E.D. i S.Z. (22).

Protiv ovih osoba podnijete su krivične prijave u redovnom postupku.

“Nadalje, 12. februara je lice zaposleno u jednom automat klubu u mjestu Rafailovići u Budvi, prijavilo policiji da je nepoznato muško lice uz primjenu fizičke sile i prijetnje upućenu prema njoj, pokušalo otuđiti novac iz pomenutog objekta. Brzom reakcijom i intenzivnim aktivnostima na terenu policijski službenici budvanske policije identifikovali su lice koje je pokušalo da izvrši razbojništo – F.L. (25) sa Kosova”, naglasili su iz Uprave policije.

Izvršen je, navode, pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji su od značaja za vođenje krivičnog postupka.

F.L. je, kako su kazali iz policije, po nalogu tužioca uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime