19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Božović: U slučaju Svetozara Marovića nema noviteta, Erić u ekstradicionom pritvoru, poslaćemo dokumentaciju za izručenje

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Bojan Božović rekao je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore da će neka lica povezana sa aferom “Tunel” biti izručena, a neka uskoro biti privedena pravdi. Naglasio je da vjeruje da nije slučaj da su kriminalne grupe jače od sistema i da će javnost dobiti sve informacije, a pravda biti zadovoljena. Poruka je, kaže, da niko nije jači od države.

“Ali se otvara pitanje ko je odgovoran i na kom nivou. Otvara se sijaset pitanja”, kazao je Božović.

On navodi da mnoge pravosudne institucije nemaju ni približno adekvatne uslove za rad. Kazao je da je depo Višeg suda morao da bude bolje čuvan.

“Više puta je bilo razgovora o tome, po mom sudu, svi koji rukovode institucijama koje su bile nadležne da to spriječe su morali da reaguju bolje. Ne želim da aboliram ni one institucije koje su morale da budu agilnije kada je u pitanju obezbjedjivanje uslova za sudstvo. Za 35 godina nijedna zgrada za sudije nije napravljena”, rekao je Božović.

Ministarstvo pravde je jedna od karika koja se bavi pitanjem izručenja, pa tako i po pitanju Vladimira Erića kazao je on.

“Uspostavice se komunikacija sa Švedskom. Uhapšeni je u ektradicionom pritvoru i vjerujem da ćemo izvršiti sve što su naše međunarodne i zakonske obaveze i da će dalja komunikacija biti ostvarena u skladu sa daljim procedurama”, rekao je Božović.

On je rekao da nema novosti po pitanju izručenja Svetozara Marovića iz Srbije. Kazao je da će biti proširen opseg krivičnih djela za koja se kože tražiti izručenje iz Srbije i Crne Gore kroz novi sporazum.

Miljanić: Danas kreće komunikacija o izručenju Erića, otkrićemo nalogodavca za kopanje tunela

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime