32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Borovinić Bojović: Neću podržati razrješenje Injac

Predsjednica Skupštine opštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović kazala je da je demokratska vlast u Podgorici dobila izborno povjerenje i puni mandat od građana i građanki i poručila da neće podržati bilo kakvo skraćivanje mandata Skupštini niti razrešenje gradonačelnice Olivere Injac.

“Inicijativa koju su pokrenuli SD-SDP-LP formalno može ući u skupštinsku proceduru tek kada dobije potreban broj potpisa. Politički sponzor inicijative da se sruši demokratska vlast u Podgorici je DPS Mila Đukanovića, a SD-SDP-LP su u ovom slučaju “sakupljači potpisa” odnosno kuriri DPS-a”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona se oglasila nakon što je odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković kazao da su uputili inicijative na potpis svim partijama – za razrješenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada.

Odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković kazao je da su uputili inicijative na potpis svim partijama – za razrješenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada.

Naglasila je da je činjenica da inicijativa poslata svim odborničkim klubovima uključujući i klubove većine, govori o nedostatku političke ozbiljnosti predlagača i potrebe za viškom jeftine provokacije.

“Demokratska vlast u Podgorici je dobila izborno povjerenje i puni mandat od strane građana i građanki. I lično neću podržati bilo kakvo skraćivanje mandata Skupštini ili razrešenje gradonačelnice Injac. Povjerenje građana je na snazi, a inicijativa predlagača da sami sebi skratimo mandat više govori o njima, nego o nama. To se nekad na podgoričkoj cesti zvalo “pobrkani lončići”. Ipak, sve je manje prostora za “žmurke” i u narednom periodu će se otkriti da li se DPS “krije” iza još nekih osim SD, SDP i LP”, kazala je Borovinić Bojović.

U svakom slučaju, Borovinić Bojović ističe da je važno da Podgorica dobije rasplet situacije.

“Pred odbornicima aktuelne većine je jasan izbor: ili će biti u službi građana i napraviti dogovor unutar demokratske većine da se nastavi sa radom, ili će tastere pritisnuti po želji DPS koji je od strane građana poslat u opoziciju. Sve one koji su služili kratkoročnim interesima DPS-a, javnost pamti samo po tome što ih je poslala u politički zaborav”, zaključila je ona.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime