27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Borovinić Bojović i Miler: Veliki potencijal za saradnju Podgorice i Beča

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović ugostila je danas ambasadora Austrije Karla Milera, sa kojim je razgovarala o mogućnostima razvijanja saradnje Podgorice i Beča, saopšteno je iz Glavnog grada.

U srdačnom razgovoru ona je naglasila da je Austrija uvijek bila dragocjen partner Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, ocjenjujući da se na istom fonu može uspostaviti bliža saradnja i glavnih gradova dvije države.

“Nama u Podgorici veoma je značajno da od kolega iz Beča čujemo o iskustvima, izazovima i iskušenjima sa kojima se susrijeće jedna prijestonica države članice Evropske unije, kojoj Crna Gora želi da se pridruži što prije. Iskustvo Beča nam je takođe važno imajući u vidu da se riječ o gradu koji je epicentar evropske kulture”, istakla je Borovinić Bojović.

Ambasador Miler je poručio da postoji ogroman prostor za saradnju na lokalnom nivou, dodajući da će rado doprinijeti poboljšanju i unapređenju saradnje Podgorice i austrijskih gradova.

“Beč i Podgorica suočavaju se sa sličnim izazovima koji su povezani sa porastom stanovništva, izgradnjom novih naselja, funkcionisanjem saobraćaja i ostalim urbanim izazovima”, ocijenio je ambasador Miler.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu preduzmu koraci u pravcu realizacije konkretnih projekata koji će doprinijeli unapređenju saradnje dva grada.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime