26.7 C
Podgorica
16.06.2024.

Borančić: Srbima iz Crne Gore nije u interesu da se Vučić predstavlja kao vožd


Nije u interesu srpskog naroda u Crnoj Gori da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja kao vožd, smatra potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić.

“Srbi u Crnoj Gori treba da ostvaruju svoje interese kroz crnogorske institucije. Ne mislim da je budućnost Srba iz Crne Gore umrežavanje sa Srbijom, već umrežavanje sa Srbijom u Evropskoj uniji”, kazao je Borančić u emisiji “Klub A plus”

Komentarišući Svesrpski sabor u Beogradu, Borančić je primijetio da na skupu nisu bili pozvani Srbi iz Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine.

“Mnogi na tom skupu nisu bili pozvani, jer nisu srpski nacionalisti i nisu pod Vučićevim šinjelom. To je bio propagandni skup Vučićevih pristalica i simpatizera. Veliki je problem što pojedini predstavnici bivšeg Demokratskog fronta imaju podanički odnos prema Vučićevoj politici”, ocijenio je Borančić.

Upitan da prokomentariše najavu da će bivši premijer Duško Marković osnovati partiju, Borančić je kazao da bi ta partija bila dobar partner Liberalnoj partiji.

“Bila bi to dobra priča na političkoj sceni, a čini mi se da sad nije konsolidovana. Pokret Evropa sad nema ideologiju, a reforme ne sprovodi baš najbolje”, primijetio je on.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime