19.1 C
Podgorica
24.03.2023.

Bečić: To što je glavni akter afere “koverta” generalni sekretar predsjednika, pokazuje koliko Đukanović poštuje građane

Paradoks je, i to je dokaz o degradaciji sistema vrijednosti, kada glavni vinovnik i ključni akter afere “koverta”, završi na mjestu generalnog sekretara institucije kakva je predsjednik Crne Gore. Završi i ostane nakon te afere“, prokomentarisao je Aleksa Bečić epilog glavnog aktera afere “koverta” iz ugla sudbine njenog glavnog “junaka” Slavoljuba Stijepovića.

Predsjednički kandidat Demokratske Crne Gore je gostujući u emisiji Klub A na A plus TV rekao da je navedeni primjer najbolji dokaz za to koliko “aktuelni predsjednik države ima sentimenta, poštovanja i osjećaja prema građanima Crne Gore i prema institucijama sistema i prema državi Crnoj Gori“.

Naravno, ja sam ponosan doprinosom koji sam dao da dođe do promjena u sistemu pravosuđa. Vi se sjećate da je zahvaljujući mojoj odluci koju sam donio 5. avgusta 2021. godine iznenada ali potpuno u skladu sa pozitivnim propisima, penzionisan stari sastav tužilačkog savjeta i naravno stvorena pretpostavka da kasnije izaberemo novi sastav. Došlo je nakon toga do reformi u tužilaštvu. Imamo mnogo rezultata koji su za pozdraviti, potvrđene su optužnici dugogodišnjoj predsjednici Vrhovnog suda i predsjedniku privrednog suda. Ima tu još mnogo posla, ruka pravde je tek krenula”, dodao je Bečić.

On je podsjetio na tehničko operativne probleme sa kojima se susreće SDT i naglasio da se moraju ojačati sve institucije.

To je jedan lančani proces u kojem niko ne smije da zakaže. Kako je neko očekivao pravdu ako ste vidjeli šta je radila predsjednica Vrhvnog suda, po onim transkriptima Europola. Kakve ste rečenice ondje mogli da vidite i upute koje je davala? Od takvog sudstva na čijem čelu se nalazi persona koja je slala onakva uputstva svojim podređenim sudijama u toj sudskoj hijerarhiji“, kazao je Bečić.

Lider Demokrata je poručio da je sve u politici podredio tome da ruka pravde dođe do svih, da se pobijedi najveća pošast koja se zove korupcija i organizovani kriminal.

Da jačamo institucije, da svi budu jednaki pred zakonom i tu sam uvijek spreman da dam svoj doprinos jer sam potpuno slobodan čovjek i nemam obavezu prema bilo kome. Dokazali smo to za ovih deset godina, do pojave Demokrata se mnoga imena nisu smjela ni pomenuti a kamoli da se neke afere procesuiraju“, rekao je Bečić.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da bi bilo dobro da se predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću daju bezbjednosne garancije da dođe u Crnu Goru i ovdje svjedoči o vezama Mila Đukanovića sa brojnim aferama, on je rekao da nije na političarima da vode pravdu ali jeste da je podstiču.

Ne bih ulazio u ono što je procjena tužilačkih organa. Ako su njihove procjene takve da je to dobro i da će poboljšati do pravde, istine i činjenica i da odgovaraju svi koji su se ogriješili o zakon, prirodno je da to i bude postupanje nadležnih državnih organi. Ne treba političari da vode pravdu, ali treba da podstiču. Želim da se iskoriste svi mehanizmi kako bi se došlo do istine i da svako odgovara za ono što je uradio”, odgovorio je Bečić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime