22.9 C
Podgorica
26.05.2024.

Asocijacija žena Pokreta Evropa sad osudila seksističke napade na Milenu Milatović

Povodom neprimjerenih, seksistickih napada usmjerenih ka prvoj dami Mileni Milatović, izražavamo ogromno nezadovoljstvo i najoštrije ih osuđujemo, saopštila je predsjednica Asocijacija žena Pokreta Evropa sad Jovana Dragović.

“Iako svjesni stupnja na kojem se dio našeg društva nalazi u pogledu odnosa prema ženama, a o čemu svjedoči broj napada i ubistava žena u poslednjih par godina, ne možemo a da ne budemo rezignirani mnoštvom komentara na račun prve dame. Nakon obraćanja prve dame, onda kada je bilo očekivano da svi mi, pogotovo žene, budemo zadovoljniji što u praksu uvodimo aktivniju ulogu prve dame, veliki broj naših sunarodnika/ca nije čuo ili nije želio da čuje riječi jedne samosvjesne, obrazovane žene već je samo posmatrao. Nije želio da čuje riječi usmjerene na osnaživanje žena, na edukaciju uopšte, već je to obraćanje banalizovao na jedan centimetar ženskog tijela ili haljine“, navodi Dragović.

Kako dodaje, i ako su gledali, nisu ispred sebe vidjeli jednu ženu ostvarenu u brojnim ulogama; u ulozi ćerke, majke, supruge, sestre, već je onaj jedan centimetar zamaglio i zaglušio njen osvrt na istorijsku ulogu žene u Crnoj Gori, kao i na podršku ženama danas i uvijek.

A da stvar bude paradoksalna, baš taj jedan centimetar ženskog tijela nam je svima po rođenju bio conditio sine qua non našeg opstanka. Uvedimo pristojnost, razumijevanje i empatiju u javnost. Naučimo se poštovanju žene. Stop seksizmu”, navela je Dragović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime