29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

Apelacioni sud odbio žalbe: Katnić i Lazović ostaju u privoru

 

Apelacioni sud odbio je kao neosnovane žalbe okrivljenog Milivoja Katnića, njegovog branioca, kao i branilaca okrivljenog Zorana Lazovića, o produženju pritvora od 13. maja, dok je usvojio žalbu SDT-a i preinačio isto rješenje, tako što Lazoviću pritvor produžen i po pritvorskom osnovu.

Ovu odluku vijeće Apelacionog suda Crne Gore, donijelo je na današnjoj sjednici.

Kako piše u odluci, rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca Lazoviću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije, a okrivljenom Katniću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije i i dva krivična djela zloupotreba službenog položaja.

“Viši sud u Podgorici produžio je pritvor okrivljenima po pritvorskim osnovima zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da bi okrivljeni ostankom na slobodi mogli ometati postupak uticajem na svjedoke. Određeno je da će pritvor trajati po ovom rješenju do 14. jula”, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Stoga je ovaj sud Lazoviću produžio pritvor i po pritvorskom osnovu iz člana Zakonika o krivičnom postupku.

“Budući da je ocijenio da su ispunjeni uslovi u pogledu visine zaprijećene kazne i da postoje teške okolnosti djela koje istom daju karakter posebno teškog, a ogledaju se u načinu izvršenja predmetnog krivičnog djela”, zaključeno je u saopštenju Apelacionog suda.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime