33.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Air Montenegro prvi put poletio za Pariz

Air Montenegro prvi put je sa podgoričkog aerodroma poletio direktno za Pariz. Otvaranjem ove linije sagrađen je most između dvije zemlje, poručio je crnogorski ambasador u Francuskoj Ivan Ivanišević, prenosi RTCG.

Dva i po sata leta i nalazimo se na francuskom aerodromu Šarl de Gol. Da, tako je, nakon dvije i po godine ponovo je uspostavljen direktan let Podgorica-Pariz.

Putnici koji budu željeli da idu u Pariz, ili oni iz glavnog grada Francuske u Podgoricu neće više morati da presijedaju. Direktan let, kako kaže ambasador Crne Gore u Francuskoj Ivan Ivanišević most je između dvije zemlje, koji je sagrađen opet nakon dvije i po godine.

“Jako je bitno da vratimo onaj osjećaj stabilnosti, pouzdanosti, sigurnosti, da je Crna Gora destinacija koja će moći da pruži sve ono na šta su Francuzi od nas tradicionalno navikli a to je i zadovoljstvo i gostoljubivost”, kazao je Ivanišević.

V.D direktorica Air Montenegra Dragana Frantov Nikolić kaže da je direktna avio dostupnost jako važna za privredu naše zemlje.

“Združeno radimo na tome da kroz direktnu avio dostupnost Crne Gore omogućimo i ekonomski razvoj sa francuskom kao i dolazak što većeg broja turista iz Francuske”, kazala je Frantov Nikolić.

Uspostavljanje direktnog leta između glavnih gradova Crne Gore i Francuske nije značajno samo za države, nego i aerodrome, smatra direktorica platforme na Šarl de Golu Perina Duglet.

“Poslije dvije teške godine, mi smo jako srećni što smo dočekali novu liniju na Šarl de Golu, jer je jako bitno za saobraćaj, turizam. Tako da su ovo predivne vijesti za sve”, kazala je Duglet.

A jedan od prvih putnika iz Pariza ka Podgorici bio je i kapiten rukometne reprezentacije Crne Gore Vasko Ševaljević. Dvije i po godine bez direktne linije, za Ševaljevića bile su, kaže, duge.

“Evo u mom slučaju, ja sam u sportu i uvijek su ti datumi nekako fiksirani zato kažem nadam se da će biti još više i još češće”, kazao ej Ševaljević.

U aprilu iz Podgorice do Pariza Air Montenegro letjeće dva puta sedmično, a od maja četiri. Direktan let uspostavljen je i sa Lionom i Cirihom, a uskoro će se direktno letjeti i u Nant i Prag.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime