13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Abazović: Uskoro ću pred javnost izaći sa imenima novih ministara

Mandatar za sastav nove vlade Dritan Abazović, kazao je gostujući u emisiji Argumenti TVCG da će uskoro biti spreman da saopšti sastav vlade kao i da od vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Strahinje Bulajića očekuje da zakaže sjednicu parlamenta.

To je nešto što je utisak mojih razgovora sa Jokovićem, ali i sa predstavnicima manjinskih partija i ostalim partijama, da ćemo mi, ne bih da robujem nekim datumima, u kratkom roku biti spemni da izađemo pred poslanike“, rekao je Abazović i dodao da bi molio Bulajića da zakaže sjednicu Skupštine, ako dođu u situaciju da sastave vladu.

Ako on odbije da to uradi, ja mislim da drugi potpredsjednik koji ima ista ovlačenja kao on može to da uradi“, prokomentarisao je Abazović.

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je da za njih nije prioritet da li će neko biti na mjestu predsjednika Skupštine, Vlade već je to put Crne Gore prema Evropskoj uniji, vladavina prava i ekonomski oporavak.

Opredijelili smo se za taj potez zbog podjela i ekonomske situacije. Ako je već izglasano nepovjerenje vladi Zdravka Krivokapića, trebalo je tražiti rješenje. Mi nemamo pravo da poslije promjena 30. avgusta budemo podijeljeni”, rekao je Joković.

On je naveo da to što su neki opštinski odbori SNP-a na sjednici Glavnog odbora stranke glasali drugačije vidi kao veliku demokratičnost u toj partiji.

SNP je najdemokratskija partija koja je promijenila četiri predsjednika i sloboda izražavanja i govora je potpuna. Ta sjednica GO je protekla u akademskoj atmosferi. Mislim da dobro poznajem strukturu SNP-a i ne plaši me mogućnost cijepanja partije“, rekao je Joković.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime