15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

Abazović stigao u Vatikan, dočekala ga Episkopska Švajcarska garda

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović stigao je u Vatikan gdje ga je dočekala Episkopska Švajcarska garda. Kako je objavljeno na Telegramu, počinje audijencija kod pape Franja i dvodnevna posjeta Svetoj Stolici.

Abazović boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Svetoj Stolici, na poziv poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franja.

Nakon audijencije kod Pape Franja, kako je saopšteno, planirani su i susreti sa državnim sekretarom, kardinalom Parolinom, kao i sa sekretarom za odnose Svete Stolice sa drugim državama, mons. Pol Ričard Galagerom, prenosi portal RTCG.

gov.me 

“Planirano je da Abazović sa svojom delegacijom obiđe Apostolsku biblioteku, gdje će mu biti predstavljena dva manuskripta od istorijske važnosti za Crnu Goru. Prvi je prepiska dukljanskog kralja Mihaila Vojislavljevića sa papom Grgurom VII, datirana 9. januara 1078. godine, dok je drugi original monumentalnog djela nadbiskupa Andrije Zmajevića ‘Ljetopis crkovni’, predat Vatikanu 1694. godine. Premijer Abazović biće prvi državni zvaničnik Crne Gore kojem će biti predstavljena pomenuta dokumenta, otkrivena u prethodne dvije godine”, kazali su iz Vlade Crne Gore.

Domaćini će predsjedniku Vlade prirediti i obilazak Vatikanskih muzeja, Sikstinske kapele, Vatikanskih vrtova i Bazilike Svetog Petra.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime