13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Abazović: Nakon izbora u Beranama i Ulcinju za korak smo bliži manjinskoj vladi

Nakon lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju, Crna Gora je korak bliže formiranju manjinske vlade, smatra mandatar Dritan Abazović.

On je u razgovoru sa predstavnicima medija nakon konferencije Savjeta stranih investitora, rekao da očekuje da Crna Gora dobije vladu jer je „ova situacija neodrživa“.

“Ako neko ne misli da treba da dobijemo vladu, onda ni to nije nikakav problem, onda treba da idemo na izbore”, rekao je Abazović i dodao da će obaviti još jednu seriju razgovora nakon lokalnih izbora i “vidjeti da li se nešto kod nekoga promijenilo”.

Upitan da li će se u formiranje vlade defintivno ići bez Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije, Abazović je kazao da ne bi išao sistemom bilo kakvog isključivanja, ali da će stranke koje su potpisnice Memoranduma biti okosnica vlade.

On je dodao da nema ništa protiv da se još neko pridruži uz napomenu da svi moraju da znaju da ne mogu s tim da trguju.

Niti da se navodno pravdaju nekim velikim patriotizmom. Vidjećemo ove sedmice ko će konačno biti u vladi“, prokomentarisao je Abazović.

Upitan da prokomentariše to što su na izborima u Beranama 55 odsto glasova osvojile partije koje se protive manjinskoj vladi, Abazović je rekao da je to odlično zbog toga što je do sada bio narativ da je 98 odsto stanovništva protiv manjinske vlade.

Sinoć je potpuno urušen čitav narativ – narativ protesta, izdaje izborne volje, narativ Demokratske partije socijalista (DPS) da oni nešto kontroliš i da se vraćaju“, rekao je Abazović.

On je rekao da je kombinatorika po kojoj bi u Ulcinju DPS, DUA i Forca mogle da formiraju vlast, moguća ali da je mnogo zadovoljan izborima u Ulcinju, uz opasku da  da je u tom gradu DPS drastično pao, a DUA iznenadila.

Može da se desi kombinatorika o kojoj vi govorite, a može da se desi da imamo neku mnogo stabilniju vlast u kojoj bi učestvovala naša koalicija. To bi bilo logičnije, ali nemam ništa protiv toga, ukoliko oni nađu zajednički jezik”, naveo je Abazović i naglasio da je u Ulcinju neosporno da građani žele promjene.

Hoće li da se formira neka druga koalicija? Srećno bilo, građani nisu glasali samo za jednu opciju. Sve mogućnosti su na stolu“, rekao je Abazović i dodao da je zadovoljan i rezultatom beranskih izbora zbog prijatelja iz Socijalističke narodne parije.

“Ne u smislu da ih favorizujem, ali je činjenica da je na njih bio najveći pritisak. SNP je odbranio rezultat i pokazao svima da je u Beranama vrlo čvrst subjekat.”, dodao je  je Abazović.

Ko će tamo da formira vlast? Ko god da je formira, srećno bilo. Najvažnije da se formira vlast koja će raditi u korist građana Berana. Isto mislim i za Ulcinj”, poručio je lider GP URA.

On je naglasio i da je poruka svih izbora u Crnoj Gori, i prethodnih i jučerašnjih, da građani imaju mnogo više slobode.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime