16 C
Podgorica
24.09.2023.

Abazović: Ako Krivokapić ostane pri svom stavu, sankcije Rusiji neće biti donešene

Ako se bude ostalo pri stavu premijera Zdravka Krivokapića danas na sjednici neće biti donešene sankcije Rusiji, kazao je mandatar za sastav nove Vlade i lider URA Dritan Abazović

Mediji pišu da premijer Zdravko Krivokapić kao i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović insistiraju da bude donešena informacija po kojoj će Ministarstvo vanjskih poslova biti zaduženo da sprovede sankcije.

Protiv te odluke su Dritan Abazović, Sergej Sekulović i Đorđe Radulović koji tvrde da je riječ o nezakonitom načinu uvođenja sankcija, jer MVP nije nadležno za većinu pitanja.

“ Ne možemo da derogiramo potpuno nešto što je suprotnu zakonu. MUP se već dvije nedjelje kao nadležni organ bavi primanjem izbjeglica. Jedina institucija koja kasni je Vlada. Svi smo mislili da je to posledica beranskih izbora. Beranski izbori su, evo, prošli. Ispoštovaću svaku odluku, ali glasaću za sankcije.”, kazao je Abazović danas novinarima.

Istakao je da su blizu rešenja za novu Vladu, ali da još uvijek ima taktiziranja nekih političkih partija.

“ Ne želim da postavljam rokove. Ja sam posle 14 dana bio spreman, ali ja ne mogu biti nadležan za djelovanje partija u parlamentu. Što se mene tiče, sjutra ujutru može biti sjednica. Čekam da politički subjekti donesu tu definitivnu odluku. Nadam se da će Crna Gora ubrzo donijeti Vladu. Sve ostalo je neozbiljno i na štetu građana.”, naveo je Abazović.

Prema njegovim riječima, DPS je na izborima doživio poraz i politički šamar.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime