7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Ženi izvadili tumor od 20 kilograma, mislila da se udebljala!

Bivši hrvatski ministar zdravlja, ginekolog Darko Milinović na svom je Fejsbuku objavio nesvakidašnju vijest o uspješno obavljenoj operaciji tumora teškog skoro dvadeset kilograma.

Bio je to najveći tumor koji smo dosad operisali, težak oko 20 kilograma. Bilo je zeznuto, ali Ivanka je danas kod kuće, sa svojim najmilijima. Sretno joj dalje i hvala što nam je vjerovala da možemo izvesti tu operaciju“, poručio je nekadašnji ministar zdravlja i direktor Opšte bolnice Gospić.

Bivši funkcioner HDZ-a, a danas predsjednik stranke LiPO (Lika, Primorje, Otoci) u kratkom je razgovoru za Jutarnji list rekao kako s pričom o uspješno izvedenoj operaciji ogromnog tumora u njegovoj gospićkoj bolnici ne bi izašao u javnost da to od njega nije zatražila sama pacijentica.

Pacijentica je kod nas u gospićku bolnicu došla kad joj je trbuh već bio ogroman. Brzo smo otkrili o čemu se radi i izveli operacijski zahvat. Odstranili smo zaista ogroman tumor, težak oko dvadeset kilograma. Pacijentica je danas otpuštena iz bolnice i osjeća se dobro. Nakon što bude gotov PHD (patohistološka analiza) znat ćemo je li tumor bio dobroćudan ili ne“, rekao je Darko Milinović.

Ivanka Murgić, pedesetosmogodišnjakinja iz Perkovića, kaže kako je operacija prošla u redu, te da ovu priliku želi iskoristiti i kako bi se zahvalila “svim sestrama i svim doktoricama i doktorima s ginekološkog odjela gospićke bolnice”.

Bili su neizmjerno uslužni i puno su mi pomogli. Znate, sve se odigralo u brzini, ja sam se jako prepala, a oni su mi pružili zaista veliku podršku“, kaže ona.

Dugo vremena nije bila svjesna zdravstvenog problema jer je, kako je rekla, ništa nije boljelo.

Nikakve poteškoće nisam imala, jednostavno mi je trbuh počeo rasti. Mislila sam da sam se odebljala, pa onda da možda imam kakvih probavnih smetnji ili problema s crijevima… Na koncu sam otišla na ultrazvučni pregled abdomena, ali on nije ništa pokazao. Nakon toga su mi napravili dubinski CT pregled koji je napokon otkrio tumor. Poslije toga sve se jako brzo odvilo u bolnici u Gospiću. Tek sam tamo otkrila da imam ginekološki problem, odnosno da imam ogromnu cistu na jajniku. Sutra idem na previjanje rane, a zasad se osjećam super. Nadam se da će i rezultati patohistološke analize pokazati kako je bila riječ o dobroćudnom tumoru i da će na koncu sve dobro završiti”, rekla je Ivanka Murgić za Jutarnji list.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime