37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Zečević: Odličan potez Kneževića i Milačića, DNP će biti među tri najjače partije

 

Liderstvo Milana Kneževića je neprikosnoveno, pa ukoliko bi se odmakao od nacionalne politike, a počeo da promoviše radnička prava, Demokratska narodna partija (DNP) bila bi među tri najjače partije u Crnoj Gori.

To smatra urednik Portala BiznisCG i dugogodišnji novinar Predrag Zečević.

Komentarišući novu saradnju DNP-a i Prave Crne Gore, na čelu sa Markom Milačićem, Zečević je kazao da je to odličan potez.

“Ova koaliciona saradnja će utopiti Pravu u DNP. Imam informacije da će se isto desiti sa Vladimirom Leposavićem. Vidio sam da gaje jako slične stavove”, kazao je Zečević u emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji.

Zečević smatra da će na sljedećim izborima DNP biti toliko ojačana, ponovivši da će DNP biti u top tri najjače partije.

“Samo da Knežević nacionalnu politiku promijeni u politiku zaštite radničkih prava. Podsjetio bih da se Knežević zalagao da se radnicima vrati topli obrok i da im se riješi pitanje prevoza. Takođe je i najavljivao vraćanje staračkih naknada. Sa ukrupnjivanjem političke scene i sa promovisanjem radničkih prava, partiji Milana Kneževića je zagarantovan uspjeh”, dodao je Zečević.

Prema njegovim riječima, prednost DNP-a je što se u svom programu ne odriču socijalističkog i komunističkog nasljeđa.

“To ih znantno odvaja od Nove srpske demokratije. Ja sam inače ranije govorio da bi Knežević bio daleko prihvatljiviji predsjednički kandidat od Andrije Mandića. Ali, takva je bila odluka tadašnjeg Demokratskog fronta (DF), pa vidite šta se desilo”, smatra Zečević.

Govoreći o odlasku Mandića u izborni štab Srpske napredne stranke (SNS) na proslavu izbornih rezultata u Srbiji, Zečević je kazao da Mandiću tamo nije bilo mjesto.

“Ali, isto tako, ako zamjeramo Mandiću, onda moramo i da zamjerimo Ervinu Ibrahimoviću kad ode kod Erdogana u Tursku, pa i albanskih političarima kad odu kod Edija Rame. ja sam za to da imamo jedinstveni princip: ako osudimo Mandića, osudimo i druge”, zaključio je Zečević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime