16 C
Podgorica
24.09.2023.

Zečević: Bivši režim se obračunava sa DK, žele da mu otmu imovinu i nasljeđe

 

Dugogodišnji crnogorski novinar i urednik portala BiznisCG Predrag Zečević kazao je u emisiji “Minula neđelja” da se bivši režim Mila Đukanovića obračunava sa predsjednikom Atlas grupe Duškom Kneževićem, komentarišući stečaj Atlas banke i nedavne medijske navode oko filijale Atlas banke u Beranama.

“Na djelu je brutalna pljačka imovine Kneževića, a moraće neko za to da odgovara. Organizovana kriminalna grupa je na djelu koja želi da mu otme imovinu”, tvrdi Zečević.

Komentarišući stečaj Atlas banke, Zečević je kazao da je u pravnom sistemu Evropske unije privatna svojina neprikosnovena.

“Atlas banka je uvedena u stečaj mimo znanja struke. Jasno je da će DK dobiti državu Crnu Goru u sudskom procesu, a naknada će biti više stotina miliona eura. To je svakim danom sve jasnije i jasnije. Slučaj filijale u Beranama je samo obračun organizovanih grupa iz bivšeg režima protiv Duška Kneževića”, zaključio je Zečević.

Podsjetimo, Savjet Centralne banke Crne Gore odlučio je da 2019. godine uvede stečaj u Atlas banku, u vlasništvu Kneževića.

Isti Savjet je iste godine uveo stečaj u Invest banku Montenegro (IBM) koja je takođe u vlasništvu Duška Kneževića.

Sve je počelo kada je Knežević objavio videosnimak kako bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću daje kovertu sa 97.000 eura za plaćanje glasača za lokalne izbore u Podgorici oktobra 2016. godine.

Aludirajući na kovertu sa 97.000 eura, nakon toga su uslijedili protesti koji su imali slogan “Odupri se 97.000”.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime