37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Zagrebački nadbiskup čestitao Božić patrijarhu Porfiriju i pravoslavnim vjernicima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima predstojeći Božić i istakao da je Isus došao da bi „služio našoj radosti, miru i nadi“, kao i da u „snazi Božjeg milosrđa niko nije isključen, niko premalen, niko usamljen“.

„Vaša svetosti! Slavimo otajstvo Božje poniznosti, Radosnu vijest da nam je – radi našega spasenja – svoju konačnu objavu Bog predao u svome Sinu, rođenom među nama u tijelu našega tijela“, poručio je Bozanić.

Istakao je da „živimo snagom Božjeg milosrđa u kojem niko nije isključen, niko premalen, niko usamljen“. Gospodin je, kaže Bozanić, „došao u naše živote da bi služio našoj radosti, miru i nadi“.

Nadbiskup zagrebački je patrijarhu Porfiriju zahvalio na božićnoj i novogodišnjoj čestitki, uz čestitku njemu, njegovim episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima povodom obilježavanja Rođenja Gospodinovog i poželio mu blagoslovenu Novu 2023. godinu.

„U zajedništvu vjere i povezan s Vama u molitvi, srdačno Vas pozdravljam u Gospodinu“, stoji u čestitku kardinala Bozanića patrijarhu Porfiriju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime