26 C
Podgorica
18.06.2024.

Vuku Lakićeviću godinu dana zatvora bog prijetnje sutkinji Kovačević

Vuk Lakićević kojeg je Osnovni sud proglasio krivim za prijetnje koje je uputio sutkinji Vesni Kovačević, osuđen je na godinu dana zatvora krivim zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Prvostepenom presudom Lakićeviću se stavlja na teret da je u postupku pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici koji se između ostalih vodi i protiv njega zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i dr. na suđenju uputio prijetnju predsjednici sudećeg vijeća Vesni Kovačević: ” Ti teroristo, pazi se “.

“Osnovni sud u Podgorici je donio prvostepenu presudu kojom je okrivljenog V.L. oglasio krivim zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i osudio ga kaznom zatvora u trajanju od jedne godine”, navodi se u saopštenju.

Sud je, kako je saopšteno, prilikom odmjeravanja kazne cijenio sve okolnosti koje su od značaja na visinu kazne.

“Pa je našao da će se ovako odmjerenom kaznom u dovoljnoj mjeri uticati na okrivljenog da ubuduće ne čini krivična djela, posebno ne ona protiv državnih organa, čiji je objekt zaštite pravilno funkcionisanje držvnih organa i obavljanje određenih poslova iz njihovog djelokruga”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, ovako odmjerena kazna zatvora će, kako smatraju u sudu, uticati i na druge da ne čine krivična djela.

“I izraziti jasnu društvenu osudu prema svakom vidu ovakvog ponašanja lica koja se nalaze u zakonom predviđenom postupku pred nadležnim sudovima  i drugim državnim organima, na koji način će se u potpunosti ostvariti ciljevi kako specijalne, tako i generalne prevencije”, naveli su u saopštenju.

Protiv ove odluke dozvoljeno je pravo žalbe.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime