27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Vukićević ponovo izabrana na funkciju potpredsjednice Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope

Demokratska narodna partija (DNP) saopštila je da je Maja Vukićević ponovo izabrana na funkciju potpredsjednice Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope.

Vukićević je potpredsjednica DNP i poslanica Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore.

“Maja Vukićević je na ovu visoku funkciju reizabrana na početku današnjeg januarskog zasijedanja, što potvrđuje agilnost u njenom radu u okviru rada Parlamentarne Skupštine SE i nastojanja na afirmisanju evropskih vrijednosti PSSE. Potpredsjednici se inače biraju nakon prispjelog predloga, pri čemu bilo koji poslanik PS može uložiti prigovor oko izbora bilo kojeg kandidata, ali ove godine prigovora na ukupnu listu nije bilo, te su svi kandidati izabrani na pomenutu funkciju”, navodi DNP u saopštenju.

Dodaju da je tokom protekle godine u više navrata Vukićević uspješno predsjedavala sjednicama Parlamentarne Skupštine.

“A, očekuje se da će predsjedavati i tokom tekućeg zasijedanja, pri čemu potpredsjednici predsjedavaju po redosljedu utvrđenom po starosnom osnovu”, kažu iz DNP.

Kao poseban znak priznanja za Maju Vukićević, kako se navodi, jeste i to da je za šeficu crnogorske delegacije u PSSE izabrana još u januaru 2021. godine.

“Danas je za predsjednika Parlamentarne Skupštine ponovo izabran Holanđanin Tini Koks, uz ubjedljivu većinu glasova u odnosu na svog protivkandidata iz ukrajinske delegacije”, zaključuje DNP u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime