27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Vučić: Srbija otišla u desno zbog ukrajinske krize

Aleksandar Vučić pobijedio je u prvom krugu predsjedničkih izbora, drugo put uzastopno što nikome pošlo za rukom u istoriji Srbije!

Na konferenciji za medije u štabu SNS-a aktuelni i budući predsjednik Srbije potvrdio je da je prema nezvaničnim rezultatima dobio oko 60 odsto glasova.

On je rekao da je na epilog parlamentarnih izbora uticala ukrajinska kriza.

“Važno za zemlju je da je uticaj ukrajinske krize bio ogroman na rezultate izbora, i vidi se da se Srbija dramatično pomjerila u desno. I sam sam kriv što liste SNS-a imaju nešto manje glasova, ali ćemo o tome voditi računa prilikom formiranja vlade, i nećemo je formirati sa onima koji su zloupotrijebili povjerenje našeg naroda”, rekao je Vučić.

On je dodao da je prema podacima SNS-a, koji uključuju i podatke sa KiM i iz dijaspore, lista Zajedno možemo sve je osvojila 44 odsto glasova.

“Lista “Dragan Đilas-Za ujedinjenu Srbiju” je osvojila 13.6, Ivica Dačić 11.4, Miloš Jovanović DSS NADA 5.3, “Moramo” nešto više od onoga što je rečeno, 4.7, i Zavetnici i Dveri su na 3.8. Radikali i Suverenisti su na 2.2 i 2.3, SVM 1.55, Zajedno za Vojvodinu 0.65″, rekao je Vučić.

On je istakao da je ponosan na činjenicu što je uspeo da uradi ono što niko u političkoj istoriji Srbije nije uspio.

“Jedini sam koji je dva puta pobedio u prvom krugu, i to da nijednom nije čak bilo ni tesno, i da je u drugom mandatu dobijena značajno veća podrška. U drugom mandatu je dobijena značajna podrška, i dobio sam u prvom krugu 2.245.000 glasova”, istakao je Vučić.

Predsjednik Srbije se našalio pomenuvši činjenicu da da će posle Nikole Pašića biti Srbin koji je najduže na vlasti.

“Nisam neko ko se diči vlašću, već sam zahvalan našem narodu, posebno na Kosovu i Metohiji, gde sam dobio više od 90 odsto glasova. Našem narodu u Republici Srpskoj gde sam dobio gotovo 90 odsto glasova”, prokoemntarisao je srpski predsjednik.

Vučić je čestitao građanima Srbije na demokratski obavljenom poslu, i ističe da je Srbija danas snažnija.

“A da li ćemo biti snažniji zato što smo ovoliko udesno otišli, to ćemo vidjeti. Verujem da će SNS uspjeti da zadrži krmu tog broda da ne ode previše udesno”, rekao je predsjednik.

Rezultate izbora možete pogledati OVDJE.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime