34.9 C
Podgorica
19.07.2024.

Vučić čestitao Dodiku: Nastavljamo zajedno da se borimo za mir i blagostanje

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku povodom 31. godišnjice postojanja i poželio napredak, mir i blagostanje.

Kako je saopštila Pres služba za saradnju sa medijima, Vučić je naveo da se moć jednog naroda meri snagom njegovog jedinstva.

“Dok istovremeno obilježavamo i dan Svetog Stefana, podsjećamo se da se moć jednog naroda mjeri snagom njegovog jedinstva i nepokolebljivosti u očuvanju duhovnosti, jezika, pisma, identiteta, istorijskog i kulturnog nasleđa, a njegova veličina negovanjem najviših moralnih i ljudskih vrijednosti i ideala, kao i spremnosti da svoje dobro podijeli sa drugima. Upravo takva Republika Srpska treba da ostane pokretač prosperiteta i temelj stabilnosti, uprkos svim izazovima”, navodi se u čestitki Vučića.

Dodaje se da će Srbija nastaviti sa poštovanjem Dejtonskog sporazuma.

“Za mir i blagostanje nastavljamo zajedno da se borimo radom, znanjem, kreativnošću i dobrom voljom prema svima koji su spremni da iskreno prihvate pruženu ruku saradnje, kako bi cio region krenuo putem napretka, na dobrobit svih građana koji žive na ovim prostorima. Srbija će, kao i do sada, dosljedno podržavati sprovođenje odredbi Dejtonskog sporazuma, poštujući integritet Bosne i Hercegovine, kao i integritet Srpske u njenim ustavnim okvirima”, naglasio je Vučić, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je istakao, Srbija će biti najsnažnije uporište i oslonac za građane Republike Srpske.

“U takvim nastojanjima, kao i uvijek do sada, Srbija će biti vaše najsnažnije uporište i oslonac, jer su veze koje nas spajaju, kao braću koja su kroz istoriju dijelila i dobro i zlo, neraskidive i vječne”, navodi se u čestitki Vučića.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime