37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

USSCG organizuje protestnu šetnju za spas Instituta “Dr Simo Milošević”

Povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada, Unija slobodnih sindikata organizuje protestnu šetnju u ponedjeljak, 01. maja s početkom u 12 sati u Igalu (Herceg Novi).

Okupljanje učesnika biće na platou ispred II faze Instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu.

“Trasa šetnje: Jadranska magistrala – Ulica Dubrovačka – Ulica Sava Ilića – Ulica Pete crnogorske brigade – do kružnog toka u Igalu gdje će se održati polučasovno okupljanje protestanata”, navode iz USSCG.

Učesnici protesta će, kako su kazali, sa protesta uputiti apel poslodavcu, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Fondu zdravstva i i Opštini Herceg Novi da preduzmu neophodne aktivnosti na planu očuvanja Instituta “Dr Simo Milošević” Igalo i očuvanja radnog, ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih u Institutu.

“Ovom prilikom biće upućen i apel nadležnim institucijama u cilju zaustavljanja dalje antisindikalne diskriminacije koja se vrši nad članovima Nezavisnog sindikata policije Crne Gore i zaštite njihovih radnih i sindikalnih prava, kao i druge prvomajske poruke od značaja za svijet rada u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime