13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

UP: Prijeteće poruke poslate iz inostranstva

Policija, posredstvom međunarodne saradnje, preduzima aktivnosti radi identifikacije aktera koji su uputili na više e-mail adresa poruke u kojima se prijeti “dizanjem škola u vazduh”, prenosi portal Vijesti.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici preduzimaju mjere i radnje u odnosu na poruke upućene elektronskom poštom na adrese nekoliko institucija i ustanova u Crnoj Gori kojima se uslovno prijetilo aktiviranjem eksplozivnih naprava u školama.

“S tim u vezi, upoznata su i nadležna tužilaštva, te se sprovode policijsko-tužilačke aktivnosti u cilju utvrđivanja okolnosti upućenih prijetnji, prvenstveno radi otklanjanja eventualne neposredne i ozbiljne opasnosti po ljude i imovinu, ali i radi otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela u odnosu na predmetne poruke, uključujući i krivično djelo lažno prijavljivanje”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da policija vrši obilazak škola na teritoriji Crne Gore.

“Kojom prilikom se daju opšta i pojedinačna uputstva za postupanje u ovakvim slučajevima, te su određene kontakt osobe, koje će biti dostupne 24 časa za kontakt ovih ustanova sa policijom, radi preventivnog djelovanja, sprečavanja krivičnih djela, ali i panike. U kontekstu naprijed navedenog, posredstvom međunarodne saradnje, preduzimaju se i aktivnosti radi identifikacije osobe ili osoba koje su uputile prijeteće poruke, s obzirom da su poruke poslate posredstvom elektronske pošte, odnosno domena čiji serveri se nalaze u inostranstvu”, zaključuje se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime