22.6 C
Podgorica
16.06.2024.

U srijedu konsultativno saslušanje dva kandidata za VDT-a

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu obaviće u srijedu konsultativno saslušanje dva kandidata za vrhovnog državnog tužioca (VDT), Milorada Markovića i Suzanu Mugošu.

Predsjednik tog skupštinskog tijela Milun Zogović kazao je Agenciji MINA da će u srijedu biti saslušani Marković i Mugoša, s obzirom na to da je Odbor već salušao kandidatkinju Maju Jovanović.

On je rekao da će se u drugom krugu glasanja 27. januara, gdje je za izbor potrebna tropetinska većina od 49 poslanika, Skupština izjašnjavati o sva tri kandidata.

Jovanović nije izabrana za VDT-a u prvom krugu glasanja 21. decembra, u kojem je za izbor bila potrebna dvotrećinska podrška poslanika.

Upitan da li je optimista da će stranke postići konsenzus i da će biti izabran VDT, Zogović je naveo da bi, sa mjesta predsjednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, bilo neprimjereno da licitira sa bilo čim što se tiče izbora.

„Svakako da će plenum donijeti završnu riječ i da će se, na osnovu glasanja u plenumu, vidjeti da li je neko od tri kandidata dobio tropetinsku većinu i time izabran za VDT-a“, dodao je Zogović.

On je kazao da ni na jedan način ne želi da dovedi u pitanje kredibilitet samog procesa, koji je transparentan i javan.

„Svi činioci društveno-poliitčkog života u Crnoj Gori mogu blagovremeno da prate sam tok izbora, a na plenumu je da da završnu riječ“, rekao je Zogović.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime