17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Taksi u Podgorici vjerovatno poskupljuje za 50 odsto

Za očekivati je porast cijena taksi prevoza, prema procjenama i do 50 odsto, saopštio je predsjednik Odbora taksi prevoza pri Uniji poslodavaca Dejan Nuculović.

On je Vijestima kazao da se nada da se to neće desiti ako Ministarstvo finansija i socijalnog staranja uvaži zahtjeve Unije.

Prema njegovim riječima, taksisti smatraju da bi se u dijelu subvencija na zarade za prva tri mjeseca ove godine, kao i subvencija za gorivo, nadoknadili trenutni njihovi gubici, čime bi se doprinijelo daljem poslovanju kompanija.

Ako se ne ispune naši zahtjevi, većina legalnih firmi i samostalnih preduzetnika bi došli u situaciju dužničkog ropstva i gašenja radnih mjesta”, rekao je Nuculović Vijestima.

Vijesti navode da će se sastanak između predstavnika Strukovnog sindikata taksista, pomenutog odbora i ministarstva održati sjutra.

Nuculović je objasnio da su na poslovanje taksista posebno uticale restriktivne mjere u borbi protiv koronavirusa kada su oni radili u otežanim uslovima i sa skraćenim radnim vremenom.

Pad prihoda, prema njegovim riječima, tokom pandemije u odnosu na 2019. godinu za svaku kompaniju iznosio je od 60 do 80 odsto.

On je naveo da je problem, između ostalog, nastao kada je na snagu stupio program Evropa sad, kojim je predviđena minimalna zarada od 450 eura.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime