13.8 C
Podgorica
22.02.2024.

Srbi raseljeni sa KiM blokirali put kod Rudara, traže da se prekine teror

Srbi raseljeni sa Kosova i Metohije blokirali su puteve kod mjesta Rudare, na pola puta između administrativnog prelaza Merdare i Prokuplja. Iako je najavljeno da će blokada biti samo za albanska vozila, put je blokiran u oba smjera.

Kako je ranije najavljeno, planirana je blokada vozilima koja voze Albanci preko Merdara, prema Kuršumliji, Nišu, Beogradu i dalje prema Subotici, zbog, kako su naveli, “terora i zuluma“ politike Aljbina Kurtija prema srpskom narodu na KiM.

“Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narodi, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama“, navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova i Metohije.

Zahtijevaju od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ostalih članova Vlade Srbije da hitno upute dopis svim relevantnim međunarodnim organizacijama, da hitno zaustave teror i hapšenje nevinih Srba.

(RTS)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime