7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Somalija: Bombaš samoubica iz Al Šababa ubio najmanje 13 vojnika u Mogadišuu

Bombaš samoubica ubio je danas najmanje 13 vojnika i ranio najmanje 20 osoba u vojnoj akademiji u glavnom gradu Somalije Mogadišuu.

Odgovornost za napad preuzela je oružana grupa Al Šabab koja se prošle godine, zbog kampanje vojske Somalije i saveznika, povukla sa teritorija u kojima je djelovala na jugu države, ali je nastavila sa smrtonosnim napadima, prenosi Rojters.

Članovi oružane grupe su u posljednjih nekoliko nedjelja povećali broj napada te su krajem maja ubili najmanje 54 pripadnika mirovne misije iz Ugande u bazi južno od Mogadiša.

Meta današnjeg bombaškog napada bila je vojna akademija Jale Siad. Rojters od anonimnog vojnika u vojnoj bolnici u Mogadišu saznaje da se u njoj nalaze tijela 13 poginulih vojnika a da je hospitalizovano 20 ranjenih.

Žrtve potiču iz regiona Donji Šabel i došle su u prijestonicu na obuku, rekao je kapetan Ali Farah, koji je poznavao neke od njih. Rekao je da mu je do sada poznato 10 smrtnih slučajeva.

Al Šabab je u saopštenju naveo da je bombaš ubio 73 vojnika i ranio 124. Grupa obično daje brojke o žrtvama koje su znatno veće od onih koje su dale vlasti.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime