7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Šćekić: Moramo pronaći modalitet kako bi se mladi vraćali u Crnu Goru

 

Vlada mora pronaći modalitet i napraviti strategiju kako bi se mladi vraćali u Crnu Goru, poručio je ministar sporta i mladih Dragoslav Śćekić na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih država (SAD) u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke.

Šćekić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, naveo da je zadovoljan sveukupnom saradnjom i doprinosom kroz projekte, prvenstveno u oblastima koje se tiču mladih i sporta.

“U narednom periodu glavni fokus resora za demografiju i mlade će biti okrenut prema mladim ljudima, prije svega, onim koji tokom studija odlaze iz Crne Gore na studijsko usavršavanje, ali i onim koji odlaze nakon školovanja u potrazi za boljim uslovima za život“, naveo je Šćekić.

On je poručio da moraju pronaći modalitet i napraviti strategiju kako bi se mladi vraćali i stečena znanja u inostranstvu prenosili u Crnoj Gori.

„Takođe, neophodno je reizborom sudija i tužilaca stvoriti vraćanje povjerenja u sve grane vlasti, posebno sudsku, kako bi mladi ljudi stekli utisak da žive i da će živjeti u pravno uređenoj državi“, naglasio je Šćekić.

On je istakao da Ministarstvo priprema izgradnju Nacionalnog centra, na sjeveru i na jugu Crne Gore.

Šćekić je rekao da kreću sa rekonstrukcijom objekta u Beranama, u saradnji sa lokalnom samoupravom, koji će biti prvi Nacionalni centar za paraolimpijce, sa posebnim uslovima treniranja za osobe sa smetnjama u razvoju.

Rajnke je, kako je saopšteno, istakla projekte koje trenutno SAD sprovode u Crnoj Gori i koji su fokusirani na učenje engleskog jezika, uključujući ACCESS program za srednjoškolce, koji se trenutno sprovodi u Podgorici i Pljevljima.

„Ambasada se, takođe, fokusira na podršku projektima unapređenja položaja mladih, njihovu participaciju i društvenu angažovanost, položaj žena i REA populacije, ali i projekte u oblasti sporta i razmjene sportskih trenera i sportista“, naglasila je Rajnke.

Ona je poručila da će Ambasada SAD-a nastaviti da podržava crnogorske učenike, studente i sportiste kroz brojne projekte i programe razmjene.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime