7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

SAD uvode sankcije porodici Đukanović ukoliko se Milo kandiduje za predsjednika države?!

Ukoliko se kandiduje na predsjedničkim izborima, Milo Đukanović i članovi njegove porodice biće izloženi sankcijama Stejt dipartmenta, saznaje portal IN4S.

Izvor blizak Stejt Dipartmentu, koji je ovih dana imao aktivnu ulogu u organizaciji gostovanja premijera Dritana Abazovića i njegovog tima u SAD, tvrdi da su se Amerikanci vlo jasno odredili prema mogućoj predsjedničkoj kandidaturi Đukanovića. Ukoliko se bude oglušio o njihov zahtjev da se povuče iz politike, još uvijek aktuelni predsjednik Crne Gore kao i članovi njegove familije biće stavljeni na američku listu sankcija zbog njegovih veza sa organizovanim kriminalom, tvrdi izvor pomenutog portala.

Podsjetimo, tokom boravka u Americi, premijer Abazović predočio je na više važnih adresa konkretne dokaze o vezama Đukanovića i ljudi iz njegovog okruženja sa kriminalnim grupama koje se bave švercom kokaina i cigareta.

Abazović je gostujući na Atlantic Council-u javno saopštio da Milo Đukanović personifikuje politiku objedinjenu u dubokoj i privatnoj državi duboko povezanu za organizovanim kriminalom i korupcijom, i dodao da će to obrazložiti brojnim dokazima što je, kako smo saznali i učinio.

U intervjuu za “Washington Examiner”, Abazović je izjavio da predsjednik Crne Gore “štiti kriminalne mreže unutar zemlje” nakon što je njegova vlada napravila rekordan broj hapšenja.

“Predsjednik Đukanović je na čelu ovoga“, rekao je Abazović, optužujući ga da je podstakao vjerske i etničke podjele koje su dovele do pada njegove vlade u avgustu.

Abazović je u Americi imao susrete sa više uticajnih članova establišmenta kojima je predočen obiman materijal koji potvrđuje tvrdnje o povezanisti predsjednika Đukanovića sa organizovanim kriminalom. To je još više učvrstilo visoke funkcionere Stejt Departmenta da je lider DPS-a prevelik teret za demokratizaciju crnogorskog društva i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime