4.9 C
Podgorica
8.12.2023.

Rožaje: Muškarac uhapšen zbog napada na dva policijska službenika

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Sjever”, Odjeljenja bezbjednosti Rožaje uhapsili su Rožajca dvadesetpetogodišnjeg D.F.zbog napada na dva policijca.

Do napada je došlo prilikom kontrole vozača, D.F. u ulici Maršala Tita, saopštavaju iz Uprave policije.

“Oni su namjeravali kontrolisati vozača koji je upravljao vozilom marke “VW golf”. On je (D.F.) tom prilikom, kroz otvoreni prozor vozila uputio više riječi uvredljive sadržine službenicima policije, a nakon toga, više puta “startovao” pomenutim vozilom, kojom prilikom se i sam zaustavio ispred zgrade Odjeljenja bezbjednosti Rožaje”, objašnjava se u saopštenju UP.

Rošajac je kontrolisan od strane policijaca i tom prilikom je utvrđeno da je riječ o licu D.F. (25). On je tada nastavio sa upućivanjem uvredljivih riječi, ali i riječi prijeteće sadržine, u vidno alkoholisanom stanju.

Prilikom kontrole oglušio se na upozorenja i naređenja službenika policije da postupi, što je odbio, a nakon što je doveden u službene prostorije odbio je i da se povrgne alkotestiranju, kao i ljekarskom pregledu.

“Nakon što mu je saopšteno da će biti lišen slobode zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, pružio je aktivni otpor prema službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, te su tada upotrijebljena sredstva prinude radi savladavanja, a prilikom dovođenja ovog lica do prostorija za zadržavanje on je napao policijske službenike i nanio im povrede, te im je nakon izvršene službene radnje ukazana prva ljekarska pomoć u HMP u Rožajama”.

“Nakon prikupljenih obavještenja od svih lica, sa cjelokupnim događajem upoznat je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji se izjasnio da u radnjama D.F. postoje elementikrivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, navodi se u saopštenju.

D.F. je lišen slobode i u zakonskom roku priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje.Određeno mu je zadržavanje do 30 dana.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime