11.9 C
Podgorica
7.12.2023.

Rakočević: Potpisali smo sporazum, ali u popisu nećemo učestvovati dok se svi uslovi ne ispune

Demokratska partija socijalista je stavila svoj potpis na Sporazum za održavanje popisa, međutim u istom neće učestvovati dok se svi uslovi iz sporazuma i ne ispune – što je, naravno, u prirodi svakog poštenog i racionalnog dogovora u ovom slučaju sporazuma, poručio je Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Istakao je da sem tog jasnog stava koji se čuo u javnosti i koji je javnost opšte prihvatila, postoje još dva razloga zbog kog je DPS potpisala navedeni sporazum.

“Jedan je da doprinesemo postizanju opšteg konsenzusa dijaloga i kohezije u društvu u cilju dostizanja najvećih evropskih i demokratskih standarda. I drugi razlog je što smo na ovaj način, prihvatanjem uslova od strane mandatara Spajića što pohvaljujemo kao dobar i zreo politički potez, zajednički ocijenili i ustanovili da je pripremana popisna prevara od vlade Dritana Abazovića na što smo ukazivali mjesecima, i zbog čega se i odgodio popis i zbog čega smo i dobili tu vrstu spremnosti da se prihvate uslovi ne samo opozicije već i nevladinog sektora i zajednica manje brojnih naroda “, zaključio je Rakočević.

Opozicija potpisala Sporazum: Popis kreće 30.novembra

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime