6 C
Podgorica
10.12.2023.

Opozicija potpisala Sporazum: Popis kreće 30.novembra?

Predstavnici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Vijeća manje brojnih naroda potpisali su danas Sporazum o popisu koji im je dostavio premijer Milojko Spajić.

Predsjednici Vijeća-savjeta manje brojnih naroda Momčilo Vuksanović, Suljo Mustafić, Faik Nika, Zvonimir Deković, Sabrija Vulić i Mensur Šaljaj potpisali su već jutros u Vladi Sporazum o uslovima za održavanje Popisa stanovništva.

“Očekujemo da će se ovim Sporazumom koji sadrži sve bitne elemente naših zahtjeva u vezi sa kontrolom i transparentnošcću procesa, stvoriti uslovi za održavanje legitimnog, kontrolisanog i vjerodostojnog popisa, čije će rezultate svi uvažiti”, ističe se u saopštenju Bošnjačkog vijeća.

Podsjetili su da su manjinska vijeća prva izašla sa ovim zahtjevima za ispunjavanje određenih uslova te da je dobro da je nova Vlada, za razliku od prethodne, imala razumijevanja i pokrenula društveno dijalog i sa njima i sa političkim subjektima o o svim spornim pitanjima.

“Nadamo se da će se u narednim danima Sporazum implementirati i zajednički stvoriti uslove za validan, legitiman i kredibilan Popis stanovništva”, navode u saopštenju.

Sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva, domaćinstva i stanova potpisao je sinoć premijer Milojko Spajić.

Portal RTCG objavio je sadržaj Sporazuma, kojim se detaljnije preciziraju uslovi za održavanje popisa.

Rakočević: Potpisali smo sporazum, ali u popisu nećemo učestvovati dok se svi uslovi ne ispune

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime