15.9 C
Podgorica
25.05.2024.

Predala se supruga Stefana Đukića: Nakon višegodišnjeg bjekstva iza rešetaka

​Danijela Đukić Mandić, pripadnica kriminalne organizacije koju je, kako tvrde iz Specijalnog državnog tužilaštva, formirao njen suprug Stefan Đukić, nakon višegodišnjeg bjekstva, predala se prošle nedjelje Višem sudu u Podgorici, a vanraspravno vijeće tog suda joj je 16. aprila odredilo pritvor, potvrđeno je “Danu” iz Višeg suda.

Pred tim sudom u toku je krivični postupak za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića 1. novembra 2019. godine ispred jednog lokala u Baru, za šta se kao direktni izvršilac tereti Stefan Đukić, dok su njegova supruga Danijela, njegova majka Zorica Đurović i njegov polubrat Vuk Lakićević, kao i Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović optuženi za stvaranje kriminalne organizacije.

On je, kako se sumnja, sa još dva neidentifikovana lica, vozilom marke “seat altea” došao ispred ugostiteljskog objekta “Savoja”, gdje su sačekali dolazak Klisića i Gardaševića, kada je okrivljeni Đukić sa zadnjeg sjedišta ispalio najmanje 15 projektila iz automata.

Đukić je optužen i da je dva i po mjeseca prije ovog zločina naoružan automatskom puškom upao u taj lokal da bi likvidirao Gardaševića, ali on u tom momentu nije bio tamo.

Privremeno oduzeta imovina

Podgorički Viši sud ranije je, na zahtjev SDT-a donio mjeru kojom je privremeno oduzeo imovinu Danijeli B. Mandić zbog sumnje da je stečena nezakonito. Dokumentom Specijalnog državnog tužilaštva, odnosno tadašnjeg tužioca Saše Čađenovića, a koji je potvrdio Viši sud u Podgorici, njoj je privremeno zabranjeno raspolaganje sa dvije livade površine 95 i 524 kvadrata, sa dva vinograda druge klase površine 53 i 193 metra kvadratna i stambenim objektom površine 209 kvadrata, koji je sagrađen bez građevinske dozvole.

Ime Baranina Stefana Đukića, koji se ranije prezivao Mandić, dospjelo je u žižu javnosti kada je sa Emilom Tuzovićem iz Podgorice i srpskim državljanima Petrom Jovanovićem i Milanom Brankovićem pokušao da ubije navodnog vođu “kavačkog klana” Radoja Zvicera u Kijevu. Oni su tada uhapšeni ubrzo i trenutno se nalaze u zatvoru u Ukrajini.

Kako je utvrđeno tokom istrage, Đukić je u Ukrajini boravio sa falsifikovanim pasošem Sjeverne Makedonije. Šef tamošnje policije Igor Klimenko tada je saopštio da su napadači u Ukrajinu stigli početkom maja, nakon čega su kupili vozila, automatsko vatreno oružje i organizovali praćenje Zvicera i njegove porodice.

Saopštio je i da je ta četvorka pokušala da napusti Ukrajinu van carinskog nadzora, preko granice između te države i Moldavije.

U policijskim evidencijama oni su označeni kao pripadnici barskog klana na čijem se čelu nalazio Alan Kožar, koji je ubijen u Grčkoj.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime