27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Prava Crna Gora: Pobjednici beranskih izbora imaju priliku da brzo formiraju stabilnu vlast

Prava Crna Gora saopštila je da je mandatima te partije, Demokrata, Demokratskog fronta i grupe građana “Berane sad”, “obezbijeđena apsolutna većina” za formiranje vlasti u Beranama i da je ona “pojačana mandatom Ujedinjene Crne Gore”, prenosi portal Vijesti.

“Pobjednici beranskih izbora imaju priliku da brzo formiraju stabilnu vlast. Ukoliko su konstituenti ove većine lojalni prema principu koji su proklamovali građanima da neće u vlast sa DPS-om i SNP-om kao protagonistima manjinske vlade na državnom nivou, ne postoji niti jedan razlog da stabilna lokalna vlast u Beranama ne bude formirana u najkraćem roku”, navodi se u saopštenju Prave.

Dodaju da bi svako “odugovlačenje formiranja lokalne vlasti u Beranama predstavljalo opstrukciju i odstupanje od proklamovanih predizbornih principa obećanih građanima”.

“Na koje smatramo da niko nije spreman, i da je završeno sa politikom trgovine izbornom voljom građana. Prava Crna Gora je spremna da sa građanima odgovori na svaku političku odmazdu zasnovanu na saradnji sa DPS-om, pa i onu koju je najavio SNP rušenjem vlasti u drugim gradovima, i poručuje protagonistima takvih ucjena da će svaki takav postupak dovesti do istog političkog ishoda kao u Beranama gdje je SNP onemogućen da napravi manjinsku lokalnu vlast sa DPS-om po planiranom receptu manjinske vlade na državnom nivou. Kao što SNP-u nije pomoglo desetogodišnje vršenje lokalne vlasti u Beranama na održanim lokalnim izborima da od njih bilo šta zavisi ili da uz pomoć DPS-a formiraju manjinsku lokalnu vlast, tako im neće pomoći ni nedosanjana manjinska vlada da budu konstituenti državne vlasti kada se građani na vanrednim parlamentarnim izborima izjasne o njihovoj ulozi u rušenju 30. avgusta i o legitimisanju svakog projekta izdaje izborne volje”.

U Pravoj vjeruju da će narednih danima “uslijediti razgovori među pobjednicima beranskih izbora”.

“I da ćemo u najkraćem roku imati novu lokalnu vlast. Brzo formiranje stabilne vlasti, bez DPS-a i SNP-a, prioritet je za Berane i to znači brzo hvatanje u koštac sa nagomilanim lokalnim problemima koje će od sada biti istinski posao nove lokalne samouprave. Prava Crna Gora smatra proces dogovora oko formiranja nove lokalne vlasti u Beranama jednako važnim kao i proces završenih lokalnih izbora i tom procesu pristupa sa jednakim angažovanjem i konstruktivno kako bi važna izborna pobjeda dobila svoj puni smisao kod građana, institucija i u punoj mjeri uticala na političke prilike u državi”, zaključuje se u saopštenju Prave.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime