7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Podgorica ponosna na šampionku Evrope u tekvondou

Naš grad je ponosan na mladu Podgoričanku, jedanaestogodišnju Mariju Nestorović, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u tekvondou za pionire, poručila je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović u razgovoru sa šampionkom i njenim trenerom Vladom Stanišićem.

Ovo je jako veliki uspjeh, koji nije samo Marijin, nego je i uspjeh Podgorice i cijele Crne Gore – ocijenila je predsjednica Skupštine.

Marija već sedam godina trenira tekvondo u klubu “S3”, a zlatna medalja koju je prije desetak dana osvojila u Beogradu već joj je osma po redu. Četiri godine uzastopno je proglašavana najboljom pionirkom Crne Gore u tekvondou, a na putu je da to priznanje osvoji i po peti put. Ona ističe da namjerava da nastavi da se posvećeno bavi ovim borilačkim sportom, a napominje da se već sada sprema za Balkansko prvenstvo koje počinje krajem novembra.

Uspješno se baveći tekvondoom, Marija ne zanemaruje ni školske obaveze, a u tome joj pomaže podrška koju joj daju nastavnici u Osnovnoj školi “Sutjeska” gdje pohađa šesti razred.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime